26.10.18

Suport del Grup d’Entesa Baix Llobregat als alcaldes i alcaldesses citats a declarar per l’1-O.

Comunicat del Grup d'Entesa Baix Llobregat en contra de la judicialització de la política i en suport dels alcaldes i alcaldesses citats a declarar en relació a l'1 d'octubre.

En els darrers dies, diversos alcaldes i alcaldesses de la comarca han estat citats a declarar en condició d’investigats en relació a la cessió de locals i la seva col·laboració en l’organització de l’1 d’octubre. L’alcalde de Collbató, l’alcalde de la Palma de Cervelló i l’Alcaldessa d’Olesa de Montserrat han rebut una notificació que s’inscriu en la decisió de la fiscalia catalana de reactivar, el mes de setembre passat, la investigació contra els 712 alcaldes i alcaldesses que haurien donat suport al referèndum.

El Grup d'Entesa Baix Llobregat en relació als fets exposats,

MANIFESTA:

El suport als alcaldes i alcaldesses citats a declarar i per extensió, a tots els càrrecs electes inclosos a la causa, amb el convenciment que cap de les seves actuacions en relació a l’organització de l’1 d’octubre són constitutives de cap delicte, ni haurien de ser objecte de cap investigació per part de la fiscalia.

El reconeixement a la feina dels alcaldes i alcaldesses de la comarca al capdavant dels seus ajuntaments en uns moments d’especial dificultat política, social i econòmica i al seu treball per garantir la cohesió social i l’exercici dels drets i les llibertats de la seva ciutadania.

La preocupació per la creixent judicialització de la política . És imprescindible  poder abordar amb total llibertat i dins el camp del debat polític, democràtic i de la confrontació d’idees, els reptes del nostre model de país, l’encaix de Catalunya amb l’Estat Espanyol i els diversos reptes de la nostra societat.