01.02.19

El Ple de la Diputació aprova per unanimitat la millora de les condicions laborals del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya.

La moció presentada pel grup de l’Entesa i del PSC va comptar amb el suport de la resta de les forces polítiques.

Cos de bombers moció Entesa, intervenció Arnau Funes ple gener 2019 Diba

Des de fa anys, els diferents sindicats de bombers de la Generalitat denuncien mancances estructurals pel que fa a personal, la manca de reposició de les jubilacions produïdes durant els darrers anys i les previsibles a curt termini, així com l'envelliment de les infraestructures de la Direcció General, del parc mòbil i el dèficit de vehicles actuals, la falta de vestuari i de material operatiu necessari per intervenir en I'atenció a les emergències.

Per Arnau Funes, portaveu del Grup Entesa de la Diputació de Barcelona, la moció té dos motius importants per ser aprovada en el plenari de la Diputació de Barcelona, el primer és la preocupació del món local per la situació actual dels parcs de bombers arreu de la demarcació, pel plantejament que fan els propis treballadors de que no tenen recursos suficients per garantir un servei de qualitat. I el segon motiu, per Arnau Funes, és la Diputació de Barcelona durant dècades ha estat la institució que més s’ha preocupat dels incendis forestals i que la Generalitat de Catalunya no estigui prestant correctament el servei ens ha de preocupar i molt.

Per això la moció dona suport a les reivindicacions per garantir unes condicions laborals dignes al Cos de Bombers de la Generalitat. Així com demana a la Generalitat de Catalunya a donar compliment al del Pla estratègic de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments del Departament d’Interior per al període 2017-2022 així com al nou pla 2025, i a a incorporar les partides pressupostàries necessàries per I'aplicació de les mesures que garanteixin la seguretat de la ciutadania.