02.05.18

El Grup d’Entesa de la Diputació de Barcelona denuncia la manca de voluntat de construir consensos en el moment que viu el país.

Al Ple d’abril de la Diputació de Barcelona el grup d’entesa es va abstenir posant de manifest la diversitat del grup, però amb el convenciment de posar la mirada a llarg termini per intentar construir els elements que ens portin a Catalunya un sol poble. La moció presentada per Cup, ERC i Pdcat exigia la llibertat de tots els presos polítics, el retorn de tots els consellers i polítics catalans, denuncia la vulneració de les llibertats de les persones i la manca de separació de poders a l’estat espanyol, demana a les institucions europees que no continuïn emparant accions pròpies d’una dictadura i insta les entitats del municipi a defensar els drets fonamentals, civils, polítics, la llibertat, la democràcia.

Pocicionament Grup Entesa moció presos polítics Arnau Funes Ple Diba Abril 2018

Arnau Funes, portaveu de l’Entesa va manifestar l’estat de regressió i involució democràtica que viu Catalunya i Espanya i la situació que estan vivint representants polítics del nostre país i d'organitzacions civils, processats per la seva activitat política i institucional. L’empresonament de líders polítics i socials, de cantants crítics amb el règim polític, el segrest d’un llibre o la censura sobre una exposició artística són clars exemples de la involució democràtica que s’està vivint al conjunt de l’Estat, de la mà d’un govern del PP incapaç de posar solucions polítiques als debats polítics. Per això es va posicionar en la defensa de la dignitat i la sobirania de la institucions de Catalunya.

Funes va condemnar la covardia política del govern espanyol i sobretot del president Rajoy a l’hora donar resposta a la situació a Catalunya. Va recordar que ja els avisàvem que la modificació del Codi Penal podia posar-se en contra, i va contar amb el recolzament de CIU, i ja els avisàvem que calia modificar el sistema judicial i tampoc ens van fer escoltar.

Reforcem la idea d’articulació d’un front unitari en defensa de la democràcia i dels drets fonamentals, inclusiu, transversal, plural, bastit a partit de majories àmplies. Una aliança democràtica com l’”Espai Democràcia i Convivència” per aconseguir l’alliberament dels presos i defensar la nostra dignitat i la democràcia ha de permetre establir accions coordinades.

Insistim en la necessitat de construir consensos des dels principis democràtics, la cohesió social i la idea fonamental de Catalunya un sol poble i donar una resposta massiva, cívica, pacífica i democràtica.