30.11.18

La Diputació de Barcelona aprova l’atorgament d’ajudes extraordinàries als municipis afectats pels aiguats del 15 de novembre i reclama inversions en el manteniment de les infraestructures de mobilitat al territori.

El grup d’Entesa de la Diputació de Barcelona va presentar una moció que reclamava els ajuts i les inversions i va ser aprovada per unanimitat.

Ajuts municipis afectats aiguats moció Entesa Interv Carles Rodríguez Ple novembre 2018 Diba

En aquesta tardor diversos municipis de la demarcació s’han vist afectats per episodis de fortes pluges amb quantitats de més de 120 litres per metre quadrat en molt d’ells. Com a conseqüència d’aquestes fortes pluges van produir-se nombrosos desperfectes: despreniments, caigudes de murs i arbres i fins i tot 108 veïns i veïnes de Viladecavalls van haver de ser desallotjats dels seus domicilis per despreniments que van afectar a l’estructura del seu habitatge habitual.

Arrel d’aquests episodis extraordinaris va poder-se comprovar la manca de manteniment de multitud de talussos d’infraestructures de mobilitat del territori afectat com la carretera C-58 i la línia R4 de Rodalies, el passat 20 de novembre va produir-se el descarrilament d’un tren de la línia R4 de Rodalies al seu pas pel terme municipal de Vacarisses com a conseqüència d’un despreniment de terra. Un accident que va causar un mort i 49 persones ferides.

Per això la moció demana que la Diputació i a la Generalitat a que donin ajudes econòmiques i tècniques, als municipis afectats pels aiguats de la tardor de 2018 per fer front als desperfectes ocasionats.

Al Govern de la Generalitat li demana que augmenti la inversió en manteniment de les infraestructures de mobilitat de la seva titularitat i millori els protocols de seguretat per episodis climatològics adversos.

I al Ministerio de Fomento i ADIF a augmentar la inversió en manteniment de la línia R4 de Rodalies. Així com sol·licitar les explicacions pertinents davant l’accident mortal de Vacarisses.