27.02.18

La Diputació de Barcelona dona suport i s’adhereix a la vaga feminista convocada per al 8 de març de 2018.

El Ple de del mes de febrer aprova dues mocions una d’Entesa, Erc i Psc i, un altre de la Cup donant recolzament a la Vaga feminista, les dues mocions van tenir els vots en contra del PP.

Suport vaga feminista Moció Entesa Intervenció Laura Pérez Ple Diba Febrer 2018

Una vaga que va més enllà de l’atur laboral perquè la participació de les dones és nuclear en totes les esferes de la vida i perquè la vaga ha d’assolir també altres treballs i altres espais. La vaga és planteja com una vaga laboral en les seves diferents concrecions com a vaga de cures també i, per tant, evidenciant aquesta càrrega, sobrecàrrega, la invisibilitat de les cures, l’absència de la coresponsabilitat en el treball domèstic i de cures. I que permeti també la visibilitat a totes unes feines que no han estat històricament valorades.

També és una vaga de consum que és la millor eina per potenciar una economia feminista, deia la diputada de l’Entesa Laura Pérez, que posi la vida al centre, i també una vaga on també el sector estudiantil s’ha sumat. L’objectiu per tant de la vaga deia Pérez no és només fer la vaga sinó és dir prou a un sistema patriarcal, masclista i excloent.

Per això aquest 8 de març reivindiquem la sororitat com a instrument polític de gènere, definit per Marcela Lagarde com “l’aliança feminista entre les dones per canviar la vida i el món en un sentit just” a través del que les dones han teixit aliances al llarg de la història.

El clam és global i transcultural perquè el moviment feminista és internacional i és divers perquè planta cara i això si que ho té en comú l’ordre patriarcal i no és queda només en lemes o només amb el moment de moda, és una proposta de transformació social.

El feminisme ha d’entrar també als ajuntaments i a les institucions. Com fem a les nostres institucions reconeguin la justícia de gènere, els drets de les dones com element estructural de tota política pública. Una participació política que es basi també en la sororitat, en els lideratges que democratitzin les relacions, els espais de participació, en definitiva que facin els nostres pobles i ciutats feministes.

Per acabar Laura Pérez ha remarcat que el 8 de març pararem el nostre consum, el treball domèstic, de cures, el treball remunerat, els nostres estudis per demostrar que sense les dones no es produeix.